Navigation Menu+

Onze 1e gastblogger!

Schermafbeelding 2013-12-04 om 20.44.35

Afgelopen week had ik het in mijn hoofd gehaald om met twee van mijn drie kleintjes ‘even gezellig’ wat Sinterklaas inkopen te doen. Dat had ik dus fout gedacht. Laat dat ‘even’ maar weg en echt ‘gezellig’ was het ook niet.

Ook al begint mijn tochtje in het winkelcentrum vrij relaxed, al snel wil de peuter niet meer lopen, maar in de wandelwagen wil hij ook niet. De dreumes wil juist wel graag lopen, maar dan de andere kant op. Je begrijpt wel dat het op deze manier even duurt voordat ik überhaupt in een winkel ben.

Uiteindelijk kom ik toch in de speelgoedwinkel terecht en daar wordt al het speelgoed goed getest. Glijbaan op, glijbaan af. Oeps die ging wel erg snel, niet geschikt voor kleintjes onder de twee. Glijbaan getest door de dreumes. Doet die fluit het echt? En ook héél hard? Ja, de fluit doet het ook héél hard. Fluit getest door de peuter.

De peuter roept ook werkelijk bij alles “DIE WIL IK HEBBEN!”. Gelukkig is het bijna Sinterklaas, dus heb ik al een goed antwoord klaar: “Dat zetten we dan op je verlanglijstje voor Sinterklaas”.
Gelukkig neemt hij daar genoegen mee, totdat ik naar huis wil en mijn kleintjes probeer te overtuigen om mee te gaan. De peuter moet en zal die stoere loopfiets hebben. Niks wachten op Sinterklaas. Nu. Meteen mee naar huis dat ding! “Nee dat kan echt niet, de loopfiets nemen we nu niet mee”, vertel ik hem voor de tiende keer.

Inmiddels zijn we al bij de kassa. De dreumes heb ik weer vast gezet in de wandelwagen en ik doe net alsof ik niet zie dat ze er weer uit wil klimmen. Wanhopig probeer ik de peuter nog één keer uit te leggen dat de fiets in de winkel blijft en niet mee naar huis gaat. Maar al snel heb ik door dat ik hem echt niet kan overtuigen en zit er maar één ding op. De peuter gaat in de houtgreep en onder mijn arm mee naar de auto.

Als ik thuis met een bakkie koffie weer bijkom, kom ik erachter dat ik helemaal ben vergeten om inkopen te doen in het winkelcentrum.

Zucht… Doe mij maar webshopland!

Pauline is moeder van Fenne (5) Bodhi (2) en Valerie (1). Elke dag is ze in de weer met haar kleintjes. Ze kleden, naar school brengen, ze eten geven, naar bed brengen, verschonen, met ze spelen, met ze praten, met ze knuffelen. Gelukkig zijn er vele hulpmiddelen die helpen met deze dagelijkse bezigheden. Maar er zijn ook veel producten op de markt die het allemaal nog leuker maken! Elke dag schrijft zij erover op www.voormijnkleintje.nl